Zaklada Ana Rukavina poziva na akciju upisa u Registar u Sisku

lis. 06, 2015 Nema komentara napisao
U utorak, 6. listopada, od 13 do 16 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sisak (Ul. kralja Tomislava 18) u Sisku održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovu akciju upisa u Registar Zaklada Ana Rukavina organizira na inicijativu prijatelja gospodina Tomislava Škrbinca, oboljelog od leukemije kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njime Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 49.409 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 52 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izvor: mojsisak.com

AKTIVNO SUDJELOVANJE MLADIH U DRUŠTVU, Vijesti, ZDRAVLJE I ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Zaklada Ana Rukavina poziva na akciju upisa u Registar u Sisku”

Ostavite odgovor