Prekršaj ili kazneno djelo odsad možete prijaviti mobitelom

lis. 13, 2015 Nema komentara napisao

Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu svog projekta E-policija predstavilo je aplikaciju za mobilne uređaje preko koje svi zainteresirani građani mogu jednostavno prijaviti sumnju u prekršaj ili kazneno djelo.

MUP Republike Hrvatske u rujnu je pokrenuo svoj pilot-projekt E-policija. Projekt uključuje cijeli niz noviteta te poboljšanja u svakodnevnom radu policijskih i ostalih djelatnika MUP-a, ali i omogućuje građanima da se uključe u borbu protiv kriminala.

Od danas građani događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih pametnih telefona. Naime, u sklopu projekta E-policija izrađena je aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, obavijestiti policiju o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu.

Procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka – građanin pametnim telefonom na bilo kojoj mobilnoj platformi fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima koji zaprime poruku kako bi odmah odgovorio na eventualna dodatna pitanja.

Za svaku na ovaj način zaprimljenu dojavu policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Aplikacija je potpuno besplatna te dostupna za uređaje koje pokreće operativni sustav Android, iOS ili pak Windows Phone.

Izvor: tportal.hr

 

AKTIVNO SUDJELOVANJE MLADIH U DRUŠTVU, SOCIJALNA ZAŠTITA I UKLJUČIVANJE, Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Prekršaj ili kazneno djelo odsad možete prijaviti mobitelom”

Ostavite odgovor