”Akcijski plan” za izradu Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije

lip. 02, 2017 Nema komentara napisao

PRONI Centar za socijalno podučavanje je na području Sisačko-moslavačke županije u proteklih 11 mjeseci provodio aktivnosti projekta ”Zajedno aktivni” u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3: Strukturirani dijalog – sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih.

Provedenim Fokus grupama, ujedno i glavnim aktivnostima projekta, okupili smo ukupno 56 predstavnika organizacija civilnoga društva, predstavnika mladih, savjeta mladih gradova i županije sisačko-moslavačke, te predstavnike institucija i ustanova s područja županije koji se kroz svoj svakodnevni rad susreću s mladima.

16880330_1549383605075170_1181574875_o

Navedeni predstavnici inicijativa koji u okviru svoga djelovanje imaju mlade za ciljanu skupinu, zajednički su radili na detektiranju osnovnih potreba mladih na području Sisačko-moslavačke županije, predložili akcije koje se dotiču razvoja strategija i programa za mlade te zajednički izradili ”Preporuke” Sisačko-moslavačkoj županiji vezane uz izradu novoga ”Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije”.

Kako je osnovni cilj projekta ” Zajedno aktivni” bio postaviti uvijete za kreiranje i provedbu politike za mlade kroz uspostavu strukturnog dijaloga između mladih i osoba odgovornih za kreiranje politike prema mladima Sisačko-moslavačke županije, navedenim aktivnostima smo postigli upravo planirani dijalog ”dvaju strana” koje su zajedničkim djelovanje predlagali i raspravljali o politikama za mlade na razini županije sisačko-moslavačke.

Sudjelovanjem u provedbi aktivnosti ”Fokus grupe”, svi sudionici su upoznati s važnosti politika za mlade te kreiraju strateških dokumenata poput Programa za mlade. Detektiranjem problema ne postojanja sličnih strateških dokumenata, priskočilo se zajedničkim promišljanjem i predlaganjem postupaka izrade Programa za mlade koji su u obliku preporuka opisane u ”Akcijskom planu” izrađenom kao rezultat provedenih skupova.

”Akcijski plan za izradu Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije” možete preuzeti na priloženom LINKu, u kojem su opisani Zaključci s održanih fokus-grupa, Preporuke za stvaranje boljih mogućnosti u izradi Programa za mlade SMŽ, Rad na ostvarenju uvjeta za izradu Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije, te Prijedlog postupka izrade Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije.

Podloga

Navedeni dokument je svojevrsna preporuka Sisačko-moslavačkoj županiji vezana uz izradu Programa za mlade te isto tako progovara o namjeri pokretanja različitih akcija, od kojih su neke već u provedbi od strane različitih institucija i organizacija, s ciljem detektiranja stvarnih potreba mladih u SMŽ, određivanju prioritetnih smjernica za djelovanje te kreiranju i u konačnici izradi Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije.

Publikacija onastala kao rezultat projekta odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

LogosBeneficairesErasmus+RIGHT_HR
1434006659_ampeu-logo-hr

 

 

MLADI U EUROPSKOM I GLOBALNOM OKRUŽENJU, Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “”Akcijski plan” za izradu Programa za mlade Sisačko-moslavačke županije”

Ostavite odgovor