Metalurški fakultet u Sisku kao opcija za uspješnu karijeru

lis. 03, 2017 Nema komentara napisao

S diplomom Metalurškog fakulteta posao se pronalazi u rekordnom roku, što je sjajna je to vijest za novu, 57. generaciju studenata koji će svoju karijeru pokušati usmjeriti upravo u području metalurgije. Preddiplomski i diplomski studij metalurgije provode se po novom, revidiranom programu, kaže dekanica Zdenka Zovko Brodarac.
‘Novi revidirani studij ima dva smjera, metalurško inženjerstvo i industrijska ekologija. Zašto revidirani? U suradnji sa suradnicima iz gospodarstva uvijek propitujemo je li naš prvostupnik odnosto magistar inženjer struke dovoljno dobar i ima li kompetencije za rad odmah nakon studija’, kaže dekanica, dodajući kako se metalurško inženjerstvo i industrijska ekologija dosta prožimaju, ali imaju i svojih specifičnosti. Izbornim predmetima studenti definiraju svoje interese unutar područja.
Što se tiče suradnika, najviše se radi o ljevaonicama kojih je pedesetak u Hrvatskoj.
‘Odabrali smo nekoliko ljevaonica industrijskog kapaciteta kako bi pokrili sve segmente proizvodnje. Rado surađujemo s ljevaonicama jer veliki dio završnih i diplomskih radova biva odrađen upravo tamo’, rekla je Zovko Brodarac.

OBRAZOVANJE, PROFESIONALNO OSPOSOBLJAVANJE I USAVRŠAVANJE U KONTEKSTU CJELOŽIVOTNOG UČENJA, Vijesti, ZAPOŠLJAVANJE I PODUZETNIŠTVO

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Metalurški fakultet u Sisku kao opcija za uspješnu karijeru”

Ostavite odgovor