MLADI U SISKU, OSIJEKU I VUKOVARU REKLI U ČEMU JE PROBLEM

stu. 21, 2017 Nema komentara napisao

U Osijeku se u petak 10. studenog 2017., u prostorijama Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, održao treći po redu međužupanijski sastanak mladih i donositelja odluka u okviru projekta „U čem’ je problem?“.

Upravo simboličan naziv projekt otkriva samu temu projekta, a to je analiza problema mladih u tri županije uključene u projekt: Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije. Budući da se projekt provodi u okviru programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 3, koja podržava reforme politika mladih kroz dijalog mladih i donositelja odluka, sastanak u Osijeku bio je upravo toga. Pošto je ovo bio posljednji međužupanijski sastanak, sumirali su se svi dojmovi i prezentirali rezultati rada projekta koji je započeo s provedbom u veljači, a provedena je i zajednička evaluacija aktivnosti. Ispostavilo se da mlade u sve tri spomenute županije brinu problemi iz istih područja, a to su zapošljavanje, obrazovanje i aktivno sudjelovanje mladih u društvu. Više o problemima i prioritetima mladih koje su identificirali zajedničkim radom mladi i donositelji odluka, moći ćete pročitati u dokumentu „Analiza prioriteta razvoja politika za mlade“ koji je trenutno u izradi, a bit će dostupan od prosinca na web stranicama i društvenim mrežama nositelja projekta te partnera.

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, dok su u druženju s mladima sudjelovali i predstavnici partnerskih organizacija: PRONI centra za socijalno podučavanje, uredi Sisak, Vukovar i Osijek, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog  ureda Osijek i Područnog ureda Vukovar, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije te Agencije lokalne demokracije Sisak.

Slijede još i aktivnosti širenja rezultata projekta odnosno upoznavanje javnosti, drugih organizacija i mladih s „Analizom prioriteta razvoja politika za mlade“ kako bi se utjecalo na povećanje svijesti društva o problemima mladih te potaknula izrada programa za mlade u skladu s potrebama mladih koje su oni sami prepoznali i istaknuli tijekom projekta „U čem’ je problem’“.

Ova objava odražava isključivo stajalište autora objave i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

LogosBeneficairesErasmus+RIGHT_HR HZZ 1434006659_ampeu-logo-hr

AKTIVNO SUDJELOVANJE MLADIH U DRUŠTVU, Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “MLADI U SISKU, OSIJEKU I VUKOVARU REKLI U ČEMU JE PROBLEM”

Ostavite odgovor