Robotičari Centra tehničke kulture ZTK Grada Siska ukupni pobjednici na XI. ROBOKUP-u 2018.

velj. 02, 2018 Nema komentara napisao

Robotičari Centra tehničke kulture ZTK Grada Siska ukupni su pobjednici na
XI. ROBOKUP-u 2018.

XI. Robokup je održan 27. siječnja 2018. godine, a organizirala ga je Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji sa Hrvatskim robotičkim savezom, domaćin Robokupa bila je OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada. Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola u robotici i elektronici, ekipu čine tri učenika iz viših razreda osnovnih škola koje na Robokup dovodi njihov mentor. Na natjecanju su sudjelovali i polaznici radionice robotike mentora Ivana Sablića iz Centra tehničke kulture Sisak i nastupili kao ekipa.
• Lovro Hadžić (7. razred OŠ „Braća Bobetko“ Sisak)
• Matija Severović (6. razred OŠ Galdovo, Sisak)
• Viktor Benedetti (7. razred OŠ Mladost, Lekenik)

Ekipe su se natjecale u rješavanju dva zadatka:
1. Strujni krugovi
2. Robot pauk

Sisačka ekipa CTK Sisak je osvojila 2. mjesto u rješavanju prvog zadatka strujnog kruga – osnovni logički sklopovi. Za rješavanje drugog zadatka bilo je potrebno složiti robota pauka koji hoda pomoću daljinskog upravljača tu su osvojili 3. mjesto. Ukupni plasman na XI. Robokupu je 1. mjesto.

Lovro, Matija i Viktor su osvojili prvu nagradu Ljetnu školu tehničkih aktivnosti koju je osigurala Hrvatska zajednica tehničke kulture u Hrvatskom nacionalnom centru u Kraljevici. Sisačka ekipa se tako vraća sa vrijednim nagradama. I s nesrtpljenjem očekuje nove izazove u robotici.

Izvor: Sisak.info

AKTIVNO SUDJELOVANJE MLADIH U DRUŠTVU, Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Robotičari Centra tehničke kulture ZTK Grada Siska ukupni pobjednici na XI. ROBOKUP-u 2018.”

Ostavite odgovor