Novi sveučilišni studij „Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš“ u Sisku!

tra. 06, 2018 Nema komentara napisao

Novi sveučilišni studij „Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš“, u trajanju od pet godina, trebao bi ove jeseni startati na Metalurškom fakultetu u Sisku.

Sveučilišni studijski program, na koji će se studenti moći upisati ove jeseni, rezultat je suradnje Sveučilišta u Zagrebu – Metalurškog fakulteta Sisak i tvrtke HD usluge d.o.o. iz Zagreba.

Kako se ističe riječ je o prvom takve vrste studiju u Hrvatskoj, koji je usklađen s potrebama gospodarstva, te programima i institucijama sličnog tipa u Europi, a uz preddiplomski i diplomski studij, predviđena je i mogućnost izvanrednog studiranja.

Ravnatelj HD Učilišta mr. sc. Zvonko Kardum upoznao je protekli tjedan o detaljima planiranog studija i predstavnike Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, istaknuo je da ključni nositelji učinkovite zaštite na radu trebaju biti stručnjaci, a studijski programi moraju pratiti brze promjene u gospodarskom okruženju, nova zanimanja i rizike, te potrebu multidisciplinarnosti u stjecanju znanja, vještina i kompetencija. Zavod za unapređivanje zaštite na radu kao središnja nacionalna javna ustanova snažno podupire postojeće i uvođenje novih studijskih programa koji donose dodanu vrijednosti i koji mogu biti jedan od ključnih čimbenika kontinuiranog unapređivanja ovog važnog područja od posebnog društvenog interesa.

U cilju dogovora o budućoj suradnji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu s nositeljima sveučilišnog studijskog programa uskoro će se održati zajednički radni sastanak na Metalurškom fakultetu u Sisku.

Izvor: sisak.info

OBRAZOVANJE, PROFESIONALNO OSPOSOBLJAVANJE I USAVRŠAVANJE U KONTEKSTU CJELOŽIVOTNOG UČENJA, Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Novi sveučilišni studij „Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš“ u Sisku!”

Ostavite odgovor