Eko dan zdravog života

tra. 10, 2018 Nema komentara napisao

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak” i Osnovna škola Braća Bobetko Sisak u sklopu aktivnosti projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor” organiziraju Eko dan zdravog života dana 13. 4. 2018. (petak) tijekom kojeg planiraju organizirati i provesti razne aktivnosti za učenike, roditelje i građane. Ovu aktivnosti prijavili su i Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kao dio Nacionalne kampanje Živjeti zdravo, a sve uoči obilježavanja Dana planeta Zemlje.

U svrhu kvalitetnog i odgovornog rada obavili smo konzultacije sa stručnjacima: volonterom u području hortikulture Borisom Lemaić, te Moranom Čulig, mag. krajobraznom arhitekticom i Eminom Klarić, voditeljicom javnih zelenih površina tvrtke Komunalac d.o.o. Sisak. – ističu predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak” Tihomir Lavor i ravnateljica škole Karolina Čutuk, prof.

Navedeni dan osmišljen je na slijedeći način:

-          Od 8 do 9.30 h priprema voćne salate s učenicima 4. A razreda (aktivnost namijenjena samo za učenike ovog razreda)

-          Od 9.30 h do 12.30-13 h uređenje okoliša škole i sadnja cvijeća

U aktivnosti uređenja okoliša uključit će se i Školski volonterski klub „Iskra” koji je ustrojen u okviru projekta „Školontiranje”.

Pozivamo roditelje učenika Osnovne škole Braća Bobetko i sve zainteresirane građane da nam se pridruže od 9.30 h kako bi zajedno uredili okoliš škole. Potrebno je ponijeti dobru volju i osmjeh, a može i male vrtlarske kopačice – poručuju iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak”. Za aktivne sudionike bit će osigurani voćni sokovi za osvježenje.

Ovaj susret dio je projekta NNNI – Nasilje nije naš izbor koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak”, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik, Općina Majur, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Eko dan zdravog života”

Ostavite odgovor