Hrvatski studiji organiziraju okrugli stol na temu iskustava studenata s invaliditetom

ožu. 11, 2019 Nema komentara napisao

U organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija održat će se okrugli stol na temu iskustva i poteškoća osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja. Okrugli stol pod nazivom Put do Sveučilišta odvijat će se u Knjižnici Hrvatskih studija u utorak, 12. ožujka od 10 do 12 sati.

Tijekom predavanja stručnjaka otvorit će se teme poteškoća na koje studenti s invaliditetom najčešće nailaze tijekom studiranja te pitanja uključenosti studenata sinvaliditetom u akademsku zajednicu. Upoznavanje sveučilišne zajednice sa situacijom vezanom uz studente s invaliditetom u sveučilišnom sustavu ima cilj potaknuti na promišljanje o načinima na koje se studente može više integrirati te kako im poboljšati kvalitetu studiranja.

O tome će govoriti najprije u uvodnom predavanju predstavnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a slijede predavanja predstavnice Hrvatskog sabora, pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predsjednika Zajednice saveza, voditelja Ureda za studente s invaliditetom, kao i nekih profesora Hrvatskih studija te predstavnica Knjižnice Hrvatskih studija.

Detalje pronađite na poveznici.

Izvor: Studentski.hr

Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Hrvatski studiji organiziraju okrugli stol na temu iskustava studenata s invaliditetom”

Ostavite odgovor