Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Topuskom

tra. 05, 2019 Nema komentara napisao

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u Top Termama Topusko s početkom u 10 sati.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su upalili g. Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, g. Ivica Kuzmić, načelnik općine Topusko, g. Domagoj Mosler, direktor Top Termi Topusko i Tomislav Gudić iz Plazma Sportskih igara mladih.

Baklju su do cilja donijeli najmlađi topuščanski sportaši s Viktorom, maskotom Igara.

Gospodin Žinić istaknuo je važnost sportskih aktivnosti primarno za djecu i mlade:  „Sportske igre mladih su odlična ideja i upravo ono što je potrebno mladima da u njih usadimo taj sportski duh i da se mladi aktiviraju i što više uključe u sportske aktivnosti. Današnje vrijeme koje je opterećeno raznim porocima, Sportske igre su primjer druženja za sve mlade.

Gospodin Kuzmić navijao je za svoje male sugrađane i poručio: „Općina Topusko će i dalje poduprijeti ovu hvale vrijednu inicijativu Plazma Sportskih igara mladih jer želimo pokazati svima da ovo mjesto ima perspektivu, da je ovo mjesto mladosti i budućnosti što je rijetko u ovim krajevima“.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja općine Topusko koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

U graničaru na državnu završnicu plasirale su se ekipe: Barca i Licitari

Mladi trkači: Luce Šalković, Antonela Medved, Karlo Maračić i Borna Abramović osvojili su zlatne medalje u turniru u atletici i osigurali svoje mjesto na državnoj završnici.

Pobjednici su se plasirali  na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati  krajem lipnja, gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici državnih turnira sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja, djecu i građane dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, djeca su sudjelovala i u izboru za najboljeg sportaša Hrvatske, a brojne zanimljivosti nudili su HPB  i Hrvatska pošta korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuje da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Prošle su godine Plazma Sportske igre mladih srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini, Igre su organizirale sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupile više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetili što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i

Sport, sportski uspjesi, Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Topuskom”

Ostavite odgovor