Festival znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

tra. 09, 2019 Nema komentara napisao

Od 8. do 13. travnja 2019. godine, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla održat će se Festival znanosti. Ovogodišnja je tema „Boje“.

Uz glavnu temu Boje, u 2019. godini slavi se 100 godina Međunarodne astronomske unije i 50 godina od spuštanja čovjeka na Mjesec. Navršava se 150. godina otkako je Dmitrij Ivanovič Mendeljejev objavio otkriće periodnoga sustava elemenata pa je 2019. godina proglašena međunarodnom godinom periodnog sustava elemenata.

Kako vidimo boje? Što je uopće boja? Znate li da su kromosomi dobili svoje ime po boji? Zašto je nebo plavo? Zašto je Sunce žuto, oblaci bijeli, krv crvena, a klorofil zelen?

Tisuću je pitanja, a kažu da u znanosti svaki odgovor rađa još deset novih. Upravo na ta pitanja odgovore će ponuditi sudionici ovogodišnjeg Festivala znanosti koji će se u svojem ovogodišnjem izdanju održavati od 8 do 13. travnja 2019. i to na čak tridesetak lokacija širom Hrvatske (Belišće, Benkovac, Bjelovar, Čabar, Dubrovnik, Đakovo, Gospić, Gračac, Klana, Koprivnica, Krapina, Našice, Opatija, Orahovica, Osijek, Otočac, Pag, Pula, Požega, Pula, Rab, Rijeka, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Valpovo, Varaždin, Vinkovci, Zadar i Zagreb.

Ove godine publiku očekuje preko 700 besplatnih različitih sadržaja prilagođenih različitim uzrastima publike.

Program ovogodišnjeg Festivala znanosti dostupan je na http://www.festivalznanosti.hr/2019/, a za Zagreb dostupan je na sljedećoj poveznici http://tehnicki-muzej.hr/hr/festival-znanosti/2019/.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “Festival znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla”

Ostavite odgovor