17.4.2019. Europski dan Informiranja mladih

tra. 17, 2019 Nema komentara napisao

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih regulirano je Poveljom o informiranju mladih usvojenoj na glavnoj skupštini ERYICA-e održanoj 1990. godine, a na temelju Preporuke R(90)7 Vijeća Europe.

Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) je neprofitna međunarodna ogranizacija sa sjedištem u Luxemburgu osnovana 17. travnja 1986 u Madridu. Agenciju čine 33 organizacije i zajednice organizacija koje djeluju kroz više od 8000 informativnih centara za mlade u 29 država Europe.

Ove godine ERYICA je povodom obilježavanja Europskog dana informiranja mladih pokrenula kampanju #Infoselfie – koja će se koristiti za podizanje vidljivosti i priznavanja informacija o mladima. Kampanja, s naglaskom #newinfo, usmjerena je na djelatnike u okviru poslova vezanih uz informiranje mladih, stručnnjake za rads mladima, organizacije mladih i za mlade. Cilj kampanje je pokazati ono što je otkriveno kroz informiranje mladih, sa sloganom ‘youth information showed me…’

ERYICA poziva svoje članove, udruge mladih i za mlade te druge dionike i mlade da odvoje trenutak i sudjeluju u obilježavanju Eutopskog dana informiranja mladih 2019.
Na koji način možeš dati svoj doprinos saznaj ovdje.

Vijesti

O autoru

Nema podataka o profilu
Nema odgovora za “17.4.2019. Europski dan Informiranja mladih”

Ostavite odgovor