Klub za zapošljavanje mladih Sisak

Baner KZZM

Koji su ciljevi programa?

Opći cilj programa: Doprinijeti zapošljivosti mladih koji nisu u sustavu obrazovanja i nisu zaposleni te mladih u riziku.

Specifični cilj 1: Povećati razinu informiranosti mladih (s naglaskom na mlade koji nisu u sustavu obrazovanja i nisu zaposleni) o inicijativama  u području zapošljavanja.

Specifični cilj 2: Povećati zapošljivost mladih koji nisu u sustavu obrazovanja i nisu zaposleni kroz pružanje mogućnosti za usvajanje relevantnih vještina i kontinuirane podrške u procesu traženja posla.

Specifični cilj 3: Osnažiti mlade za uključivanje u procese samozapošljavanja kroz edukaciju i informiranje o relevantnim temama u području (socijalnog) poduzetništva.

 

Koje aktivnosti nudimo za mlade?

1.1. Individualno informiranje o temama iz područja zapošljavanja

Informiranje mladih o: mogućnostima zapošljavanja, inicijativama za zapošljavanje, lokalnim akcijama, projektima, mogućnostima uključivanja u rad civilnog društva, mogućnosti uključivanja u volonterske aktivnosti. Možeš dobiti i savjete vezane uz izradu vlastitog životopisa ili molbe za posao. Informirati se možeš svakim radnim danom od 10 do 14h u prostorima Info centra za mlade Sisak u Parku perivoju Viktorovac (Šumica)

1.2. Provedba informativnih kampanja na društvenim mrežama i kontinuirano online informiranje o temama iz područja zapošljavanja

Prati nas na web  i Facebook stranici Info centra za mlade Sisak gdje ćemo redovito objavljivati relevantne informacije koje ti mogu koristiti u tvojem procesu zapošljavanja.

1.3. Realizacija i emitiranje specijalizirane radijske emisije o mladima

Realizacija radijske emisije o mladima (teme vezane uz zapošljavanje, obrazovanje, aktivizam u lokalnoj zajednici…), slučaj nas na lokalnim radijima Radio Sisku, Petrinjskom radiju….

 

2.1. Trotjedni intenzivni trening za aktivno traženje posla prema specifičnoj metodologiji Klubova za zapošljavanje mladih

Trening će se održavati za mlade nezaposlene te im omogućiti da se osposobe za aktivno traženje posla, razvijanje relevantnih vještina predstavljanja poslodavcu, samoprocjene, mogućnosti umrežavanja, traženja posla na tzv. skrivenom tržištu rada, planiranje vlastite karijere i procesa traženja posla, postavljanje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva, načela poslovne komunikacije, korištenje društvenih mreža u svrhu traženja posla.

Dosadašnji polaznici izvještavaju o tome kako im je trening pomogao da promjene stav o tome kako je nemoguće naći posao bez „veze“, obučio ih kako se nositi sa svim onim što ih čeka na tržištu rada, osvijestio im je njihove prednosti, vještine i kompetencije koje su stekli kroz dosadašnje obrazovanje.

Novi ciklus treninga ćemo organizirati u rujnu 2016. stoga stay tuned….

2.2. Individualno profesionalno savjetovanje, usmjeravanje i podrška

Savjetovanje je namijenjeno sljedećim skupinama mladih u riziku kojima je potrebna dodatna podrška u procesu razvoja karijere: mladi koji su dugotrajno nezaposleni, njihovo obrazovanje nije u skladu s potrebama na tržištu rada, posjeduju nedostatne vještine za samostalno informiranje o tržištu rada, traženju posla, dolaze iz obitelji nižeg socijalno ekonomskog statusa, ostvaruju neko od prava u sustavu socijalne skrbi, dolaze iz sustava alternativne skrbi.

Ukoliko imate nedoumice oko odabira vezanih uz posao ili obrazovanje, niste sigurni da je posao za koji ste se obrazovali baš po vašoj mjeri ili biste htjeli nešto više saznati o vašim potencijalima ili sposobnostima, slobodno se javite na dolje navedene kontakte.

2.3. Treninzi pisanja projektnih aplikacija namijenjenih natječajima EU

Upoznavanje mladih s mogućnostima angažmana unutar civilnog društva, mogućnostima aplikacije, natječaja i fondova te vrsta aktivnosti i ciljnih grupa koje su primjerene za aplikacije, načelima logičke matrice, identifikacijom problema, postavljanja ciljeva, oblikovanjem aktivnosti i rezultata, identifikacijom ograničenja, rizika, pretpostavki i indikatora. Nadalje, upoznavanje i uključivanje mladih u specifičnosti aplikacije i provedbe Erasmus+ projekta namijenih programima aktivizma i razmjene mladih, edukacije o aktivnom građanstvu itd.

Trening je planiran za svibanj 2016. – ukoliko ste zainteresirani, slobodno nam se javite i osigurajte svoje mjesto na ovom vrijednom treningu.

 

3.1. Poduzetničke priče – realizacija javnih tribina s gostovanjima lokalnih poduzetnika

Organizacija gostovanja mladih i uspješnih lokalnih poduzetnika s ciljem približavanja procesa samozapošljavanja i poduzetništva mladima

3.2. Interaktivna predavanja o socijalnom poduzetništvu

Što je to socijalno poduzetništvo? Što ga razlikuje od „uobičajenog“ poduzetništva? Predavanja će prethoditi treningu razvoja poduzetničkih vještina gdje će se zainteresirani pojedinci moći prijaviti za mogućnost usvajanja dodatnih znanja i vještina.

3.3. Provedba treninga razvoja poduzetničkih vještina

Trening će sadržavati pomno odabrane teme koji će pomoći razvoju novih poduzetničkih ideja kod mladih kao i podrška nekim već započetim. Teme treninga:

– Od poduzetničke ideje do poslovnog plana

– Izvori financiranja

– Prodajne i prezentacijske vještine

– Upravljanje poduzetničkih pothvatima

Aktivnosti vezane uz poduzetništvo planiramo za lipanj 2016. Ukoliko ste zainteresirani slobodno nas kontaktirajte.

Gdje se nalazimo?

INFO CENTAR ZA MLADE  SISAK – Park Perivoj Viktorovac 0 ; Sisak (Šumica)

Kako nas se može kontaktirati?

Email: sisak@proni.hr

Tel: 044/880 826

Web: www.icm-sisak.info/klub-za-zaposljavanje-mladih-sisak

Facebook: INFO Centar za mlade Sisak

Ili

Email: danijel@centar-sirius.hr

Tel: 091 2137 428

Za informacije o poslovima, molimo posjetite našu arhivu kategorije ”ZAPOŠLJAVANJE I PODUZETNIŠTVO” gdje možete pronaći savjete vezane uz potragu za poslovima, zanimljive i korisne informacije o poduzetništvu te nekoliko zanimljivih linkova na servise za zapošljavanje.